Dwór Bogucin logo

Menu restauracji Dworu Bogucin

Menu wiosna / lato 2020

PRZYSTAWKI I SAŁATKI

Samo zdrowie!

Dania wegetariańskie, wegańskie oraz bezglutenowe.
Zapytaj kelnera co kuchnia dziś proponuje!
22 zł

„Zagrycha do kielicha”

czyli półmisek wędlin z własnej wędzarni.
Schab, kiełbasa, szynka, boczek, ogórek kiszony.
25 zł (400 g)

Chicken Cezar salad z grzankami

Sałata lodowa, rukola, roszponka, pomidor, papryka, ogórek,
boczek, filet z kurczaka, grzanki, sos czosnkowy.
25 zł (500 g)

Sałatka z krewetkami i cykorią

Mix sałat, cykoria, krewetki, pomidor koktajlowy, rzodkiewka, jajko w koszulce, grzanki, sos beurre blanc.
33 zł (500 g)

Sałatka z truskawkami i wątróbką drobiową

Sałata lodowa, roszponka, rukola, rzodkiewka, cebula, truskawki, borówki, melon, wątróbka, grzanki z serem pleśniowym, sos truskawkowy.
29 zł (500 g)

Szparagi z szynką parmeńską

Z sosem beszamelowym, serem bursztyn podane z grzankami.
36 zł (350 g)

ZUPY

Rosół z makaronem

10 zł (350 ml)

Rosół z kołdunami

12 zł (350 ml)

Chłodnik

Podany z młodymi ziemniaczkami okraszonymi skwarkami.
19 zł (350 ml)

Zupa rybna

Z krewetką, sandaczem, jajkiem w koszulce i szpinakiem.
18 zł (350 ml)

Wpadnij do nas na burgera...

BURGERY

Burger miesiąca

Zapytaj kelnera :)
28 zł (200 g / 100 g / 7 dag)

Burger wołowy

Burger z boczkiem wędzonym, sałatą, pomidorem, żółtym serem i warzywami piklowanymi, podany z sosem BBQ i majonezem.
Z frytkami belgijskimi i surówką colesław.
26 zł (200 g / 100 g / 7 dag)

Chicken Burger

Podany z boczkiem wędzonym, sałatą, pomidorem, żółtym serem, warzywami piklowanymi, sosem BBQ i majonezem.
Z frytkami belgijskimi i surówką colesław.
22 zł (200 g / 100 g / 7 dag)

Double Burger

Podwójny burger wołowy z boczkiem wędzonym, pomidorem, żółtym serem, krążkami cebulowymi i warzywami piklowanymi, podany z sosem BBQ i majonezem.
Z frytkami belgijskimi i surówką colesław.
36 zł (400 g / 100 g / 7 dag)

DANIA GŁÓWNE MIĘSNE

Schab z kością

Podany z młodymi ziemniaczkami, pieczarkami i szparagami.
25 zł (180 g / 200 g / 50 g)

Pierś z kurczaka owinięta boczkiem

W sosie gorgonzola, podana z młodymi ziemniakami i sałatką wiosenną.
29 zł (120 g / 30 g / 200 g / 100 g)

Żeberka ogniste

Pieczone w sosie pikantnym z cebulą, podane z ziemniakami opiekanymi i surówką colesław.
32 zł (350 g / 150 g / 100 g)

Polędwiczka w cieście francuskim

Podana z marchewką paryską, brokułem i sosem.
32 zł (300g/150g/100g)

Polędwiczka wieprzowa w sosie botwinkowym

Podana z ziemniakami gratin.
36 zł (150 g / 150 ml / 200 g)

Antrykot sezonowany*

W towarzystwie musztardowo-cytrynowych ziemniaków i szparagów.
*Medium rare
69 zł (250 g / 200 g / 150 g)

DANIA GŁÓWNE Z RYB

Pstrąg z pieca lub smażony

Z frytkami belgijskimi i sałatką wiosenną.
35 zł (1szt. ok. 300 g / 150 g / 200 g)

Sandacz pieczony

Z masłem czosnkowym, smażonym puree chrzanowym i mix sałat.
32 zł (150 g / 200 g / 150 g)

PIEROGI DOMOWE I MAKARONY

Pierogi ruskie

16 zł (350 g)

Pierogi ruskie pikantne

Z czosnkiem i serem Bursztyn. 17 zł (350 g)

Pappardelle z krewetkami

Podane z zielonym pesto, kurczakiem na ostro, szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi.
32 zł (350 g)

DESERY

Lody waniliowe

z gorącymi owocami
12 zł (3 gałki, 100 ml)

Tropikalne marzenie

Lody w kokosie lub pomarańczy
17 zł (150 ml)

Sernik na zimno

z galaretką owocową
14 zł (250 g)

Beza Pavlova

z serkiem mascarpone i świeżymi owocami
14 zł (250 g)

Tiramisu

z rumem, wiśnią i truskawką
16 zł (250 g)

DANIA DLA DZIECI

Pomidorowa lub rosołek z kluseczkami

6 zł (200 ml)

Kotlecik drobiowy

Podany z frytkami i surówką
14 zł (100 g / 100 g / 70 g)

Miniburger z frytkami

14 zł (125 g / 50 g)

Naleśniki z serem lub dżemem

12 zł (2 szt. - 200 g)

Wykaz surowców oraz karta z alergenami są dostępne na barze

GODZINY PRACY RESTAURACJI:
poniedziałek – czwartek 7.00-21.00
piątek – niedziela 8.00-22.00

Lokalne produkty najwyższej jakości i sezonowe menu.
Potrawy pełne smaków i aromatów są prawdziwą ucztą.

Więcej o restauracji